Kosten i dagplejenDagplejen arbejder ud fra kommunes mad- og bevægelsespolitik, så børnene får dækket deres behov for en sund og varierende kost og for bevægelse.

Dagplejeren skal sørge for al maden i plejetiden inkl. grød og frugtmos til spædbørn. Det betyder, at der kan serveres morgenmad indtil kl. 7.30. Desuden formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Der serveres mælk og vand i dagplejen. Modermælkserstatning til børn under et år. Frugt og grønt indgår i den daglige mad. Slik og søde sager undgås så vidt muligt.
Specialkost medbringer I selv, f.eks. mad uden gluten – farvestoffer eller andet man kan være allergisk overfor. Det kan også være økologisk mad. Får barnet stadig modermælkserstatning som hele måltider i sutteflaske skal forældrene også medbringe dette.
Ønsker forældrene en anden kost end det dagplejeren tilbyder, f.eks. en bestemt grødblanding eller frugtmos på glas, kan forældrene selv medbringe det.

Ved 2 – 2½ års alderen er det godt at børn lærer at håndtere en madpakke inden børnehavestart. Aftal med din dagplejer, hvem der smører madpakken til legestuedagen.
Opdateret 21. marts 2019