Sne og is

I januar måned har vi arbejdet med temaet sne og is. Vi har snakket om at det er vinter, vi opdagede sne og regn. Vi blev våde på tøjet og mærkede kulden på kinderne. Det har været så koldt udenfor, at vandet i  vandpytterne frøs til is. Vi gik på isen, uh det var glat. Det var svært at holde balancen og det skete også, at børnene satte sig på numsen. Men de var hurtigt klar til næste is-pyt. Når isen gik i stykker, sagde den en sjov knasende lyd. Det var en stor oplevelse for børnene at gå på isen.

Der kom også en lille smule sne, og vi nåede at få lavet en lille snemand, som desværre hurtigt smeltede igen og blev til vand. Børnene forundres; hvor er snemanden? Vi har også lavet en snemand, hvor vi puttede skumstykker i et glas, på med øjne, næse og hat. Det krævede en del koncentration.

Det er altid en oplevelse at udforske naturen og bagefter snakke med børnene om alle de ting, som vi har oplevet. Og børnene fortæller ivrigt videre hjemme hos mor og far eller viser/fortæller ud fra de billeder, som vi har hængt op på skabet i gangen.

 

Billedcollage 1

Billedcollage 2

Opdateret 7. marts 2019