Grønspætterne

I finder os i både i Serritslev (Mette), og i Brønderslev by

Vi er en gruppe på 8 voksne og dertilhørende børn.

 

 Lotte StrandbergPia Andersen, Mette Kristiansen, Kirsten Kjær, Majken Jonstrup, Marlene HyldgaardMaja Pedersen og Louise Uggerly

 

 

Vores dagplejepædagog hedder Jannie Hansen

Legestuen:

Vi mødes i vores legestue i Hedelundsgade onsdag i de lige uger..

Alle børn og voksne møder ind dernede og bliver hentet samme sted.

Til de børn der ikke har spist morgenmad serveres denne løbende når børnene kommer. Alt efter dagens arrangement får vi formiddagsmad ved 9 tiden. Det består af noget brød, frugt og vand.

 

Herefter går vi i gang med det vi har valgt for netop denne dag. Se linket til vores aktivitets kalender.

Hvis tiden er til det, vil vi altid gerne nå at synge nogle sange i rundkredsen. Det vægter vi højt, fordi børnene nyder denne stund, som næsten altid er ens fra gang til gang.

Vi prøver også så vidt det er muligt at komme lidt udenfor på den fine og store legeplads, ellers tumler vi indendørs i det store motorikrum, som byder på alverdens udfordringer.

Ved 11.30 tiden spiser vi frokost. De store børn over to år har oftest egne madpakker med hjemmefra. Det er noget de synes er rigtig spændende og der er også noget læring i at sidde med egen madpakke, så man har prøvet det før, når man er så stor og dygtig at man skal begynde i børnehave.

Derefter er der puttetid. Nogle sove ude i deres egen barnevogn, men mange sover indenfor på madrasser. Det er også godt, at vænne sig til at sove på den store sovesal. Efter luren spiser vi igen lidt brød, frugt og vand. Og så er der fri leg. Det kan både være ude og inde, afhængigt af vejret og behovet.

At hele dagen tilbringes i legestuen betyder for børn og voksne, at vi lærer hinanden bedre at kende. Det er godt for vores relation til hinanden. Så det nyder vi.

 

Andre arrangementer i legestuen eller med Grønspætte kollegaerne:

 

Bogbussen:

Bogbussen kommer og holder udenfor legestuen, hvor vi så i to hold låner bøger. Når bøgerne er lånt læses der en bog både for de store og de små i aldersopdelte grupper.

 

Biblioteket:

Vi deltager meget gerne i alt det gode biblioteket finder på. Det kan være bamsefest, koncert eller motorik eller noget helt andet.

Det er også bare dejligt at komme på biblioteket og låne nogle gode bøger og spise sin madpakke derovre.

 

Fastelavnsfest:

Fastelavnsfesten er en god og hyggelig tradition, hvor børnene kan være udklædte og vi slår katten af tønden, synger og spiser fastelavnsboller.

 

Dagplejens dag:

Den anden onsdag i maj fejrer vi i fællesskab vores  kommunale dagpleje. Aktiviteten denne dag varierer fra år til år.

 

Store Brønderslev marked:

Vi deltager også i det kæmpe arrangement, der finder sted i forbindelse med Brønderslev marked. Vi går fra banegården i fælles trop og helt op til markedsteltet hvor vi får is, karruselture, popcorn og nogle gange god underholdning på scenen udenfor.

 

Plejecentret Valdemarsgade:

Vi besøger hver anden onsdag (ulige uger) plejecentret. De vil gerne se tre dagplejere og børn. Det er til stor glæde for både store og små. Vi synger, puster sæbebobler, spiller bold, leger sanglege og nogle gange kommer faldskærmen frem.

 

Juleafslutning:

Alt afhængig af forældrerådet, holder vi vores juleafslutning. Holder de en fest finder vi på noget andet. Sidste år var det småkage bagning og forældrekaffe i legestuen.

 

 

Opdateret 5. maj 2022