Dyr i skoven

     Pædagogiske læreplanstemaer:

-          Barnets alsidige personlige udvikling

-          Sociale kompetencer

-          Sprog

-          Krop og bevægelse

-          Naturen og naturfænomener

Vi har været så heldig endnu en gang at låne en af kommunens ladcykler, den giver nogle andre muligheder i hverdagen. Bl.a. kan vi nu cykle en tur ud til skoven ved Grindsted Plantage.

Jeg synes at der er mange ting der er vigtige for børnenes udvikling bl.a. læren om natur/dyr og hvordan man begår sig i naturen. Inden vi skal af sted har jeg brugt nogle dage på at snakke med børnene om hvad det er vi skal ud og opleve. Vi har brugt bøger samt en cd med skovens lyde. Vi har snakket om nogle af de dyr vi kan være heldige at se, samt hvor de bor fx bor nogle dyr under jorden, nogle oppe i træerne og andre et helt andet sted. (jeg har taget udgangspunkt i de dyr vi kan være heldige at se i Grindsted plantage.)

Da vi kommer ud til skoven, er det første vi ser alle dådyrene. Vi har gulerødder og brød med til dem, børnene synes det er helt fantastisk at få lov til at fodre dem.

Bagefter går vi en lang tur i skoven, hvor vi kigge oppe og nede efter dyr. Vi ser en fugl oppe i et træ. Og vi ser også en stor myretue, det er spændende at se myrerne kravle ind og ud med forskellige ting. Så finder vi et lille hul, og snakker om at der måske bor en lille mus. Børnene nyder at kunne bevæge sig frit, og rode rundt i skovbunden med pinde.

Det er en rigtig dejlig dag med mange skønne oplevelser, og der bliver snakket meget på cykelturen hjem.

 Udviklingsområder:

-          Vise hensyn

-          Lære om naturen/begå sig i naturen

-          Samarbejde

-          Socialisering

-          Sprog

-          Selvstændighed

-          Vente på tur

-          Følge instruktion/vejledning

-          Evnen til at lytte

Klar til cykeltur.

Opdateret 4. november 2013