Juletur til Aalborg

 Pædagogiske læreplanstemaer:

-         Barnets alsidige personlige udvikling

-         Sociale kompetencer

-         Sprog

-         Krop og bevægelse

-         Kulturelle udtryksformer og værdier

Mål: At vi får en sjov men samtidig lærerig tur til Aalborg.

Hvorfor: Det er en fast tradition at vi tager på jule tur til Aalborg. Vi har altid følgeskab af Flemming, som tager fri fra arbejde for at komme med og give en ekstra hjælpende hånd.

Jeg synes det er vigtigt at man i dagplejen også lærer at begå sig ude blandt andre mennesker og kommer på specielle turer som er planlagt med lærerige og sjove ting. På den måde lærer børnene at begå sig i offentlige transportmidler, på offentlige steder mm.

Hvordan: I og med det er en fast tradition, så er dagen også planlagt på samme måde hvert år. Vi bruger meget tid dagene inden, på at snakke om hvad det er vi skal og hvad vi skal opleve. Vi kigger på billeder fra de tidligere år, hvilket gør at de børn der har været med før, faktisk kan huske meget herfra. Vi snakker om julen, julemanden, nisser og hvad der til hører.

 Vi starter med at tage toget til Aalborg. Det er en oplevelse i sig selv for børnene, og de lærer her at vente på toget, stå pænt ved klapvogn/barnevogn. Inde i Aalborg skal vi bl.a. se juleudstillingen ved Salling. Børnene elsker at se de mange nisser og sjove påfund. Vi bruger meget tid på at snakke om hvad det er vi ser, og sætter hele tiden ord på. Så skal vi op og møde julemanden.

Han kommer hver dag og leger og tryller med børnene, og bagefter får alle børn en gave af ham. Så er vi oppe i nisselandsbyen, hvor vi besøger julemandens hus, her sidder børnene i hans stol og vi snakker om hvad ting der er i huset osv. Så spiser vi frokost ude i det fri inden vi slutter dagen af med at lege på skøjtebanen. Så går turen ned til banegården hvor vi tager toget hjem igen, med nogle meget trætte børn. Det er en tur som alle børnene sætter meget pris på at de snakker meget herom både før og efter. Selv henne i Marts kan der komme en med det legetøj som julemanden gav, og det kan de sagtens huske.

Udviklingsområder:

-         Lytte til hinanden

-         Lytte til instruktioner

-         Hjælpe hinanden

-         Empati og omsorg

-         Vise hensyn til andre

-         Vente på tur

-         Begå sig offentlige steder

-         Kendskab til jul og traditioner

Opdateret 26. februar 2014