Tur til Fårup sommerland

          Pædagogiske læreplanstemaer:

-         Barnets alsidige personlige udvikling

-         Sociale kompetencer

-         Sprog

-         Krop og bevægelse

-         Naturen og naturfænomener

-        

Mål: En sjov og anderledes tur ud af huset, hvor vi sætter fokus på at begå sig offentlige steder.

Hvorfor: Der er rigtig mange vigtige ting man skal lære i dagplejen, og nogle gange skal man også tænke lidt udenfor, hvad en normal hverdag bringer.  Jeg kan godt lide at vi en 3-4 gange om året tager på en større tur ud af huset, i dette tilfælde til Fårup sommerland. Vi har været af sted de sidste 3 år, så man kan godt sige det er en tradition. Her lærer børnene at skulle begå sig både i offentligt transport middel, men også på et offentligt sted hvor der er mange forskellige mennesker at tage hensyn til.

Hvordan: Dagene inden turen, snakker vi om hvad det er vi skal, hvem skal med, hvordan kommer vi derop mm. Det er vigtigt for børnene, at de er forberedte på, hvad det er, der skal ske, det er også med til at de glæder sig rigtig meget. Vi kigger på billeder fra de foregående år. Her kan nogle genkende sig selv, eller andre børn der ikke længere er i dagplejen.

Vi er så heldige at vi hvert år har min søn Alexander med som hjælpende hånd.  Børnene kender ham, og elsker når han har tid til at lege med dem.

Vi tager bussen til Fårup sommerland, og det er i sig selv en oplevelse, børnene elsker når vi kører med enten bus eller tog.

I Fårup sommerland er dagen meget fri, vi har mad med til formiddag, middag og eftermiddag og et telt, hvor børnene lige kan få en lille middagslur.

Så bruger vi ellers tiden på at prøve lidt karruseller og lege på legepladsen. Legepladsen er altid et stort hit pga. den store sandkasse. Vi afslutter altid dagen med en tur i toget rundt i Fårup sommerland, det synes børnene er helt fantastisk.

Det er en sjov og lang dag, og det er nogle meget trætte børn der kommer hjem med bussen sidst på eftermiddagen.

Udviklingsområder:

-         Motorik fin/grov

-         Vente på tur

-         Sproget

-         Lytte til hinanden

-         Lytte til instruktioner

-         Hjælpe hinanden

-         Empati og omsorg

-         Vise hensyn til andre

-         Begå sig offentlige steder

 

Opdateret 26. februar 2014