Forår 2017

Endelig, endelig. Dagene bliver lunere og lyset er vendt tilbage. Nu kan vi komme ud og opleve at naturen vågner af vinterdvalen. Vi skal ud og dufte, høre og mærke foråret. Pludselig kan vi finde masser af bænkebidere, skolopendere, regnorme og andre biller når vi vender en træstub. Myrerne er vågnet op af vintersøvnen, og vi finder dem på en ”myrepind” eller putter nogle i et glas eller balje så vi rigtig kan studere dem. Vi har vores ”sandbanko” med i skoven og synger om ”Peter edderkop” sommerfuglen” ”Mariehønen evigglad” ”Traktorsangen” og ”tre små blomster”.

 

PÅSKE

Vi har arbejdet med temaet Påske. Der er blevet lavet påskepynt og vi har sået karse. Vi synger påskesange og finder æg, som påskehønen har gemt. Påsketemaet slutter med en lækker påskefrokost i skoven.

 Se billeder her.

 

MASKINSTATIONEN

Når foråret kommer, vågner de stor traktorer også. Vi tager på besøg på maskinstationen for at se, hvor de store traktorer, der kører ude på vejen kommer fra. De børn, der har lyst, får lov at kravle op i en en af de store traktorer. Det er en noget grænseoverskridende oplevelse. Der er rigtig højt op og svært at kravle op ad den stejle stige, men når vi først er kommet op, er det megasejt.

På maskinstationen er der også fedekvæg, som vi lige skal besøge. De er lidt store og skræmmende, men også spændende at besøge.

Se billeder her.

 

RAPSMARKEN

En af de rigtig store sanseoplevelser om foråret er en tur i rapsmarken. Vi følger sprøjtesporet langt ind i marken. Her kan vi rigtig dufte blomsterne og mærke hvordan de kildrer på kinderne. Vi kan høre hvordan lærkerne synger i luften over os og vi træner motorikken ved at gå på traktorsporet.

 Se billeder her.

 

PANDEKAGER PÅ BÅL

Noget af det mest hyggelige, der findes, er at sidde omkring bålet og synge. Når der så bages pandekager samtidig kan det ikke blive bedre.

 Se billeder her

 

INSEKTHOTEL

 Vi har lavet et insekthotel. Et projekt, der strakte sig over flere dage. Vi startede med at samle ind til ”værelserne” . Vi fandt kogler og små grene i skoven. Vi samlede mos og var i laden for at hente halm. Insekthotellet blev lavet af et pallestykke, hvor der blev sat hønsetråd på bagsiden og lavet små skillerum, derefter fyldte børnene ”værelserne” op med de forskellige ting, vi havde samlet. Der blev slået hønsetråd på forsiden og hotellet blev sat fast på et træ. Nu er der kun tilbage at følge med i hvilke små dyr, der har lyst til at bo på vores hotel. Det har været et fint lille projekt, hvor vi har brugt vores følesans, når vi har samlet de forskellige materialer, vi har haft fat i de små hamrer, da hønsetråden skulle slås på og vi har snakket om, hvilke dyr, der mon vil flytte ind i hotellet.

 Se billeder her.

Opdateret 14. juli 2017