Æbler

En skøn årlig tilbagevendende begivenhed i Dorte og Hennys dagpleje. Nye æbler, nye børn og en ny omgang æblekage lavet helt fra bunden af.

Vi har fået en stor spand usprøjtede æbler fra naboen, så frem med skrællemaskinen, skærebrætter og bordkniv og så er det i gang med dagens projekt på en lidt kold og blæsende dag. Det er en heldags opgave som slutter med, at vi spiser lækker æblekage til eftermiddagsmad.

 

Børnene elsker vores fælles projekt og det at hjælpe til og så er det rigtig godt for deres finmotorik. Lidt svært i starten at skære æblerne i stykker, og lidt svært og huske nogle af æblerne skal op i gryden og ikke i munden med det hele, men efter en tid gik det bare derudad.

 

Da æblerne var skåret i stykker og kogt til mos, blev der lavet hjemlavet rasp og æblekagen blev lagt sammen og der kom flødeskum på toppen. Belønningen var en lækker æblekage der faldt i god jord både ved børn og dagplejere.

 

Vi fik snakket meget om vi skulle passe på, når vi bruger en kniv og at grisen elsker æbleskræller (vi har lært om grisen gennem sprogposerne, som vi arbejder med lige nu) Vi lærte også at panden er varm, når vi laver rasp på komfuret, og at det kan være lidt svært at lægge en æblekage sammen, men ved fælles hjælp, blev det rigtig godt.

En rigtig god dag med en hyggelig opgave for os alle.


 

 

 

 

Opdateret 11. oktober 2021