Mariehøne uge

MARIEHØNE UGE HOS LONE

Hvad: snakke om og finde mariehøns.

Hvordan: tegne, læse, synge, mærke og lave mariehøns.

Hvornår: uge 34

Hvorfor: Dels vil vi være ude i naturen og gå i græsset for at styrke motorikken og give børnene gode oplevelser. Give børnene indlevelse i naturen og være med til at finde mariehøns. Det giver børnene en masse selvtillid, når de tør fange og holde en mariehøne. Børnene fandt ud af det kildede meget og at mariehønen var meget hurtigt til at kravle og at den kunne flyve. Lære om farver især rød og sorte prikker. Vi har øvet os i at synge og sige remser, for at styrke vores sprog.

Dokumentation: se på børnenes ansigtsudtryk når de turde holde ved en mariehøne. Tage foto, og male forskellige mariehøns.

 

Evaluering: Vi har tegnet vores hænder på rød karton, som Lone kunne lave om til vinger og lave til mariehøns ophæng. Vi har malet sten og grankogler røde og malet sorte prikker på, så det lignede mariehøns. Vi har også været heldige med at finde en hel masse levende mariehøns, som vi alle turde røre ved. Det var også dejligt at se børnenes glæde ved at skulle vise forældrene deres hjemmelavede mariehøns.

Hverdag har vi sunget : Mariehønen Evigglad og øvet os på remsen:

Når mariehønen drikker, vil vi tælle hendes prikker

1,2,3,4,5,6,7 fold dine vinger ud og flyv.

 

Vi har også læste bogen ”Mette mariehøne” hver dag, og de sidste par dage, har Lone lavet et lille teater stykke om Mette mariehøne.

 

 

 

Opdateret 31. oktober 2019