Fisk

Vi har haft temaet fisk.

Det hele startede med at vi kun skulle spise fisk til frokost en hel uge, børnene elsker fisk. Derud over har børnene fået tegnet deres hænder som er lavet til fisk, fisk af karton som er pyntet med forskellige kreativt materiale, malet på bølgepap og lavet fisk ud af plastiklommer, som er fyldt med crep papir.

Derud over skulle vi lave en " stor " fisk i papmache. Vi fik pustet en stor ballon op og fik sat hale, finner og mund på. Børnene hjalp hinanden med at rive aviser i stykker og rørt tapetklister, alt var sjovt til vi skulle til at begynde at sætte aviser på. De var med lige i starten men det endte med at jeg sad tilbage og lavede fisken. Sådan kan det gå.

 

En formiddag med godt vejr, pakkede vi barnevognen med balje, fiskenet, forstørrelsesglas og en balje til " alle vores fisk", så gik fisketur til søen på Rævdalslunden. Vi fangede snegle, små fisk, skøjteløber og lidt haletudser. Vi fik en god snak om hvad de spiser, hvorfor lever de i vand. De børn, som havde lyst til at rører ved haletudserne prøvede også det. Inden vi gik hjem, spiste vi vores madpakker i det grønne.

Hele fisketemaet afsluttede vi med at lave fisk på bål.

Jeg havde købt makrel hos fiskemanden, med hoved og indmad i. Børnene fik lov til at rense og vi kiggede og mærkede på øjne, tænderne, tungen og vi fik en rigtig god snak om fisk.

Til fisken lavede vi grillspyd med kartofler og grønsager som vi grillede over bål sammen med fisken.

Alt i alt, nogle gode og lærerige uger for os alle, og ikke mindst oplevelsesrige stunder med fisk.

 

Se billedcollage 1

Se billedcollage 2

Opdateret 6. september 2016