Rødbeder

Rødbeder har i en hel uge været et fokusområde for os. Til vores held, har vi en kollega, hvor vi kunne få lov til at grave rødbederne direkte op fra marken. Børnene var meget optaget af det og var stolte af, at kunne trække rødbederne op fra muldet.

Sammen med børnene fik vi en snak, om hvordan man kan dyrke afgrøder og senere spise dem, når de er modnet.

Den efterfølgende dag blev der vasket og skrubbet på de ny opgravede rødbeder.

Så kom dagen hvor de skulle syltes - vi puttede dem i en stor gryde med vand og kogte dem. Der duftede af rødbeder i hele huset; rigtigt af efterår. Da de rengjorte glas blev kolde fik alle børn deres egne glas med billede på, hvor de selv lagde de kogte rødbeder i, men først skulle de rengøres og rødbederne skæres i stykker. Alle børn syntes det var sjovt at pille skindet af:” se vores finger er helt røde!” Glasset blev fyldt til renden og fik den varme eddikelage over sig.

Børnene var meget stolte over deres hjemmesyltede rødbeder, som de selv havde gravet op, i glassene med deres eget billede på.

Alt i alt en god og lærerig oplevelse.

Opdateret 7. juni 2016