Øster Brønderslev

SOLSTRÅLERNE.

 

 

Hej og velkommen til dagplejegruppen Solstrålens hjemmeside.

Her kan I læse lidt om hvad vi laver i vores dagpleje.

 Dagplejere i Øster Brønderslev:

Anita, MonaHelleInge, Kim og Ann-Louise

 

Solstrålerne går i heldagslegestue hver anden torsdag i lige uger i Samlingshuset. Her starter vi stille og roligt dagen op med morgenhygge og hjemmebagt brød og frugt.

Vi laver forskellige spændende og varierende aktiviteter i dagens løb. Da vi er flere dagplejere, er der mulighed for alders opdelt aktivitet. I heldagslegestuen lærer børnene deres gæstedagplejere og andre børn at kende, og det giver børnene tryghed og nærvær.

Vi går til gymnastik en gang om ugen i de ulige uger, hvor børnene laver motoriske udfordringer med skum-redskaber.

Børnene laver bevægelses-lege med sang, musik og rytmik.

Bogbussen kommer en gang om måneden i forbindelse med vores legestue, hvor børnene er med til at vælge, hvilke bøger der skal læses.

Her ligger vi dagplejere vægt på dialogisk læsning og vælger bøger efter det.

Den årlige tur med madpakker til Zoologisk Have ligger fast onsdag før Kr. Himmelfartsdag. Her er bedsteforældre, forældre, søskende, mostre osv. velkomne til at deltage. Vi samles kl. 10 i Zoo, hvorefter vi går rundt og ser dyrene sammen med dagplejeren. Det er en dejlig spændende dag, som afsluttes med fælles kaffebord med hjemmebagt kage.

Vi har bedsteforældredag til jul. Børn, som ikke har en bedsteforælder, må gerne bruge en oldemor eller en moster osv. Børnene laver juledekorationer med deres bedsteforælder, og ligeledes er klip-og-klistre et hit. Vi synger omkring juletræet, og her får vi besøg af Julemanden. Formiddagen afsluttes med hjemmelavet julefrokost til alle.

Fastelavn slår vi katten af tønden, hvor børnene gerne må være klædt ud. Det er en af de gode gamle traditioner, som vi vægter højt.

 

 

 

 

 

 

Opdateret 6. september 2022