Bedsteforældredag

Julehygge med bedsteforældre 2018.

 

Julen nærmer sig her sidst i november. Vi har tradition for her i Ø. Brønderslev kommunale dagplejer Solstrålerne at holde den årlige julehygge med bedsteforældre og dagplejebørn med kreative værksteder, juletræ og julefrokost.  I dagene op til bedsteforældredagen arbejder dagplejer og dagplejebørn med at fremtrylle bordpynt til julebordene, så de små finger får øvet finmotorikken. Men flot bliver resultatet og de små øjne stråler fordi de har malet dekorative glas, med gran eller julestjerne i. Som de stolt viser frem til deres bedste/onkel/mormor m.m. Alle bliver budt velkommen fordi det er en dag, vi dagplejere glæder os til hele året, at være sammen med dagplejebørn og møde deres bedsteforælder, eller et andet familiemedlem.

Vi starter med kaffe/te saft og hjemmebagte boller og frugt, herefter går alle i gang med de kreative værksteder som bla, er juledekorationer, klippe julepynt eller lime. Som så børnene kan hænge på juletræet til pynt.

Så er tiden til at vi skal holde øje med om Julemanden kommer igen i år. For nogle af børnene er det en udfordring og møde julemanden, imens de modigste af børnene kommer og vil snakke og have en krammer. Julemanden mødte mange søde børn der fik lidt julegodter.

Herefter var der sang omkring juletræet med de kendte julesange som synges fra vores hjemlavede sangmappe. Så er der tiden hvor de små har trætte øjne, så er det godt vi skal afslutte med en fælles julefrokost.

Julefrokosten er lavet af os dagplejer og det meste er hjemmelavet. VI har haft travlt med indkøb, madlavning. Nogle af børn og dagplejer har skovet juletræet imens andre har været i skoven efter julepynt. Det er en dejlig fast juletradition at vi holder bedsteforældredag. Vi får dejlige positive tilkendegivelser og ros som gør at det, er det store arbejde værd. Det, at se samspillet mellem 2 generationer sådan en dag er givtig for alle.

Solstrålerne.

 

 

Opdateret 26. april 2019