Fastelavn 2019

  

  

Den 7. marts 2019 holdt dagplejer og dagplejebørn fastelavnsfest i forbindelse med vores heldagslegestue. Vi dagplejere, holder fast i traditionerne med fastelavnsfest da det er en del af den danske kultur, og der er meget læring i at afholde fastelavn for både børnene, også for os dagplejer.

Dagplejebørnene kommer flot udklædte fra om morgen.  Ved 9 tiden serveres der hjemmebagt fastelavnsboller som spises med god appetit. Fastelavnstønden bliver farvelagt af de større børn, imens de mindste børn leger med dagplejer nede på gulvet.

Så kommer fastelavnstønden op og så kommer det svære ved at vente på tur til tøndeslagning, For det er jo både spændene og for nogle af børnene en udfordring og slå på en tønde. Samt at alle er udklædte.

De store børn kommer hurtigt efter det og så spejler/efterligner de mindste de store. Bunden af tønden bliver slået af og ud falder der mundgodt serpentiner og balloner til alle børn. Vi afslutter med de kendte danske fastelavnssange – Kan du gætte hvem jeg er –Boller op og boller ned. Sangene har vi øvet med børnene hjemme i vores dagpleje.

Solstrålerne.

 

 

 

 

 

Opdateret 26. november 2019